divendres, 28 de maig del 2010

No és tan difícil.
Donar pas a la paraula com si fos el primer cop. Mot a mot. Esborrar el passat o convertir-lo en trampolí? Existir? Deixar de preguntar i començar a parlar. O deixar que parlin les preguntes. Escoltar. Fer. Amb feresa. Ferm.

dimecres, 5 de maig del 2010

Hora de tornar a començar, però: per o(n)?
Pel final o pel principi?

Acabo de (re)veure la sèrie Babylon 5, i ha estat molt emocionant, com la ciència ficció parla dels grans temes, especialment la presa de decisions i l'aprenentatge d'anar pel món. No sabria amb quin personatge quedar-me, potser amb el Michael Garibaldi, potser amb el G'Kar, potser amb una mica de cadascun, fins i tot el Kosh. Em sap greu per la Lyta Alexander, que em sembla el personatge més maltractat de tota la sèrie.
Per qui no conegui Babylon 5 (la majoria, suposo...), és una sèrie que van fer durant cinc temporades (1993-1998) amb una estructura pensada fa des del principi, i no destinada específicament per a (post)adolescents sinó per a totes les edats. Va ser una de les primeres en utilitzar massivament l'animació creada per ordinador (CGI) en televisió, i és una obra de culte especialment als EUA, on ha generat llibres, còmics, comunitats de fans... Aquí es podia veure pel canal 33, i ara la segueixen passant al Canal300 de matinada (fa poc van acabar-la i el dia següent van tornar a començar pel primer capítol, suposo que té certa audiència o en tot cas ja tenen els drets i els amortitzen...).
Per internet es poden veure capítols, però la joia és un pack que venen per Amazon UK, amb tots els capítols, les 6 (SIS!!) pel·lícules i la sèrie Crusade, un spin-off que pensat també en cinc parts només se'n va rodar una. El preu no arriba als 75 euros, que és molt poc per la quantitat d'hores d'evasió, gaudi i/o aprenentatge.
Ara descansaré uns dies o setmanes -si puc aguantar- abans de seguir amb les pel·lis i Crusade...

Però suposo que es tractava d'arrencar d'alguna manera i aquesta era poc dolorosa.

SÍ, HE TORNAT!!!